Шта блокирање ради на Тумблр-у?

Тумблр је друштвена мрежа изграђена на дељењу садржаја са другима, што га чини одличним местом за дељење ваших производа и услуга током интеракције са следбеницима. Међутим, ако имате посла са нежељеном поштом или узнемиравањем, можда ћете морати да блокирате одређене кориснике. Тумблр-ова функција игнорисања ради мало другачије од укупног блока, али вам и даље пружа могућности да спречи одређене кориснике да комуницирају са вама или виде ваше исправке на њиховој контролној табли.

Шта блокирање чини

Блокирање некога на Тумблру првенствено спречава тог корисника да комуницира с вама на било који начин. Он неће моћи да види ништа од вас на својој контролној табли, а ви нећете видети њега на својој контролној табли. Такође неће моћи да вам шаље поруке било које врсте. Ако већ пратите тог корисника, не морате да га опозовете да би ово ступило на снагу.

Шта блокирање не ради

Блокирање не спречава некога да види ваш блог изван његове контролне табле. Ако неко жели да види ваш блог, и даље може да оде директно на УРЛ вашег блога да види све ваше постове, али неће моћи да комуницира с вама под блокираним корисничким именом. Блокирање некога такође не шаље тој особи обавештење да сте га блокирали, мада може приметити независно.

Како некога блокирати

Да бисте блокирали некога, прво морате знати УРЛ његовог блога или његово корисничко име. Посетите Тумблр-ову страницу Игноред Усерс (погледајте везу у Ресурсима), а затим унесите УРЛ или корисничко име особе у оквир за текст. Након што некога блокирате, имате могућност да ту особу пријавите особљу компаније Тумблр због злоупотребе, узнемиравања или нежељене поште. Корисницима Тумблр-а такође се не шаљу обавештења ако се из било ког разлога одлучите да их пријавите. Такође можете у било ком тренутку да престанете да игноришете било коју особу тако што ћете кликнути на „Занемари игнорисање“ поред њеног имена.

Стварање приватних блогова

Ако сте забринути због приватности, један од начина да блог буду пратили само људи које одобравате је да направите блог заштићен лозинком. Иако ово не можете да омогућите за свој главни блог, можете да направите додатни блог са своје контролне табле и на тај начин омогућите опцију заштите лозинком. Кликните на дугме са стрелицом надоле поред имена вашег блога у горњем десном углу контролне табле, а затим кликните на „Направи нови блог“. Након што одаберете наслов и УРЛ који желите, одаберите „Заштитите овај блог лозинком“, а затим унесите лозинку коју желите да људи унесу да би видели ваш блог.