Како деактивирати Скипе налог

Изненадићете се кад откријете да се решавање вашег Скипе налога подразумијева много више од пуког пријављивања и негде притискања дугмета. На крају, није могуће потпуно избрисати Скипе налог. Међутим, можете ефикасно деактивирати рачун на такав начин да се неће појавити у Скипе директоријуму нити бити повезан са вама путем упита за претрагу.

Уклоните личне податке

Скипе препоручује уклањање свих личних података са налога као прву меру за њихово деактивирање. Пријавите се на свој налог на Скипе веб локацији (везу потражите у одељку Ресурси) и из свог профила избришите све личне податке, попут имена, броја телефона и локације. Ово ће спречити било кога да може да користи ове информације за проналажење вашег Скипе налога. Поред тога, додајте адресу е-поште која није јавно повезана са вама и поставите је као примарну адресу е-поште за налог. Затим избришите оригиналну адресу е-поште, тако да нико неће моћи да пронађе ваш рачун претрагом ваше адресе е-поште.

Уклањање из Скипе директорија

Најосновнија деактивација коју Скипе нуди је уклањање вашег налога из Скипе директорија, тако да чак и ако неко зна име рачуна, неће моћи да га пронађе. Да бисте то постигли, морате контактирати Скипе-ову службу за кориснике, што може потрајати и до две недеље. Погледајте везу у одељку Ресурси да бисте започели. Нажалост, чак ни овај поступак неће уклонити ваше Скипе име са листа контаката ваших пријатеља, али више неће моћи да вас зову.