Како то да неке фотографије које сам означио на Фејсбуку не виде пријатељи?

Отпремање и означавање фотографија на Фацебоок-у омогућава вам да се повежете са пријатељима и делите незаборавне, посебне или смешне тренутке из свог живота. Помоћу Фацебоок поставки приватности контролишете видљивост садржаја који објављујете на Фацебоок-у. Ако ваши пријатељи не могу да виде ваше означене Фацебоок фотографије, вероватно сте подесили своја подешавања приватности да бисте их спречили у томе. Ово можете исправити у само неколико кликова.

Ваше означене фотографије

Ако ваши пријатељи не могу да виде фотографије које сте отпремили и на којима сте означени, проблем је готово сигурно у вашим подешавањима приватности. Пријавите се на свој Фацебоок налог помоћу адресе е-поште и лозинке. Отворите падајући мени „Рачун“ кликом на картицу у горњем десном углу било које странице. Кликните на опцију „Подешавања приватности“ да бисте прилагодили поставке приватности. Ставите ознаку у поље поред „Нека пријатељи људи означени на мојим фотографијама и постовима виде њих“ да бисте пријатељима пријатеља омогућили приступ фотографијама које сте отпремили. Кликните на везу „Прилагоди поставке“. На резултирајућој страници отворите падајући мени „Ја сам објавио“ и одаберите опцију да ваше фотографије учине видљивим „Свима“, „Пријатељима пријатеља“ или „Само пријатељима“ или одаберите опцију „Прилагоди“ и користите резултирајући искачући прозор који омогућава или ограничава видљивост ваших фотографија појединачним корисницима. Кликните на „Измени поставке приватности за постојеће фото албуме и видео записе“ да бисте прилагодили своје поставке приватности за сваки од својих албума. Користите појединачни падајући мени испод сваког албума да бисте поставили своје жеље за све фотографије у албуму.

Означене фотографије ваших пријатеља

Ако ваши пријатељи не могу да виде фотографије на којима сте означени и које су отпремили други пријатељи, можда ћете то моћи да исправите прилагођавањем поставки приватности. Међутим, ако је проблем у подешавањима приватности вашег пријатеља, једина опција је да предложите његово прилагођавање. Пријавите се на свој Фацебоок налог помоћу адресе е-поште и лозинке. Отворите падајући мени „Рачун“ кликом на картицу у горњем десном углу било које странице. Кликните на опцију „Подешавања приватности“ да бисте прилагодили поставке приватности. Кликните на везу „Прилагоди поставке“ у одељку „Дељење на Фацебоок-у“. На страници која се добије померите се до одељка „Ствари које други деле“ и отворите падајући мени „Фотографије и видео записи у којима сте означени“. Изаберите опцију да ваше фотографије учине видљивим „Свима“, „Пријатељима пријатеља“ или „Само пријатељима“ или одаберите опцију „Прилагоди“ и користите резултирајући искачући прозор да омогућите или ограничите видљивост својих фотографија појединачним корисницима .

Означавање Фацебоок фотографија

Приступите фотографији коју желите да означите претражујући своје албуме или албуме пријатеља. Кликните на опцију „Означи ову фотографију“ која се појављује у доњем левом углу главне странице фотографије. Поставите курсор на део фотографије који желите да означите и почните да куцате своје име. Изаберите своје име са падајуће листе која се добије.

Уклањање Фацебоок тагова

Ако радије не бисте били означени на одређеној Фацебоок фотографији, имате могућност уклањања ознаке, без обзира да ли сте власник фотографије или не. Кад год вас пријатељ означи на фотографији, добићете обавештење на локацији, као и обавештења путем е-поште и текста ако сте подешени да их примате. Можете да кликнете на обавештење које се појављује у горњем левом углу било које странице када се пријавите на свој налог. Кликните на опцију „Уклони ознаку“ која се појављује поред вашег имена испод фотографије.