Како ресетовати Фацебоок поставке

Прилагођавање Фацебоок подешавања омогућава вам постизање прилагођеног Фацебоок корисничког искуства које одговара вама и вашем послу. Ако, након промене подешавања, на временској траци нађете прекомерно број обавештења или недостатак постова, можда је потребно неко фино подешавање. Иако не постоји чаробно дугме „Ресетуј“ које враћа све поставке на подразумевана, можете систематски ресетовати приватност и поставке налога да бисте променили начин на који Фацебоок управља вашом приватношћу, обавештењима, апликацијама и другим функцијама које редовно користите.

1

Пријавите се на свој Фацебоок налог и кликните икону у облику зупчаника у горњем десном углу било које странице. На падајућој листи одаберите опцију „Поставке рачуна“ или „Подешавања приватности“, а оба вам омогућавају приступ свим поставкама. Користите картице у левој колони резултујуће странице да бисте ресетовали своје поставке.

2

Изаберите картицу „Опште“ да бисте унели промене у подешавања као што су ваше име, корисничко име и мреже, од којих се већина може променити само један или два пута током трајања вашег налога. Изаберите картицу „Безбедност“ да бисте омогућили или онемогућили поставке попут обавештења о пријави и одобрења, као и лозинке за апликације.

3

Користите опције „Приватност“, „Временска скала и означавање“ и „Блокирање“ да бисте променили поставке како вас неко може пронаћи на Фацебооку и како други могу да комуницирају с вама. Помоћу дугмади „Уреди“ који се појављују поред жељених подешавања извршите и потврдите промене. Подесите алатку за избор публике тамо где је доступна да одредите како делите садржај и како други деле садржај са вама.

4

Кликните на картице „Обавештења“ и „Мобилни“ да бисте ресетовали своје поставке начина на који вас Фацебоок обавештава о активностима које вас се тичу. Опције „Виев“ и „Едит“ омогућавају вам да направите и потврдите све промене. Кликните везу „Уклони“ на страници „Подешавања за мобилне уређаје“ да бисте избрисали свој број мобилног са Фацебоок-а, онемогућавајући Фацебоок мобилне текстове. Користите картицу „Следбеници“ да бисте укључили или искључили праћење, омогућавајући онима који нису пријатељи да виде ваш јавни садржај.

5

Изаберите картицу „Апликације“ да бисте ресетовали своје поставке за програме које ви и други чланови Фацебоок-а користите. Кликните везе „Уреди“ да бисте променили подешавања за појединачне апликације или кликните „Кс“ да бисте у потпуности уклонили апликацију.