Можете ли икада вратити људе након што их блокирате са Фацебоок-а?

Фацебоок поставке приватности вам омогућавају да контролишете видљивост садржаја који делите на друштвеној мрежи. Можете да прилагодите своја подешавања да бисте их делили са неким пријатељима, а сакривали од других. Када подешавања приватности нису довољна, можете да користите функцију реверзибилне блокаде да у потпуности ограничите приступ корисницима вашим информацијама. Под претпоставком да је испуњено неколико услова, могуће је вратити блокиране Фацебоок пријатеље.

Фацебоок Блоцк Феатуре

Функција Фацебоок Блоцк вам омогућава да направите листу корисника којима је неовлашћен приступ вашем садржају. Када блокирате некога, изгубиће се све везе које су некада постојале између вас, укључујући странице пријатељства, белешке, коментаре и свиђања. Више немате приступ њиховом профилу и они више не могу приступити вашем. Ознаке са фотографија и коментари се уклањају. Блокирање се не протеже даље од Фацебоок-а било где другде на Интернету или независним апликацијама.

Како блокирати кориснике

Пријавите се на свој Фацебоок налог помоћу адресе е-поште и лозинке. Кликните картицу „Рачун“ која се налази у горњем десном углу било које странице и одаберите опцију „Подешавања приватности“ која се појављује на падајућој листи. Померите се до дна резултирајуће странице и кликните на везу „Уреди своје листе“ у одељку „Блокирај листе“. Унесите име или адресу е-поште особе коју желите да блокирате у предвиђена места и изаберите дугме „Блокирај“. Пронађите корисника у резултирајућем искачућем оквиру и кликните на дугме „Блокирај“.

Како да деблокирате кориснике

Ако се промените, можете предузети кораке да поново успоставите своје Фацебоок пријатељство. Пријавите се на свој Фацебоок налог помоћу адресе е-поште и лозинке. Кликните картицу „Рачун“ која се налази у горњем десном углу било које странице и изаберите опцију „Подешавања приватности“ која се појављује на падајућој листи. Померите се до дна резултирајуће странице и кликните на везу „Уреди своје листе“ у одељку „Блокирај листе“. Пронађите име особе којој желите да се придружите и кликните на дугме „Одблокирај“ које се појављује поред њеног имена. Кликните на дугме „Потврди“ да бисте га послали. Почните да уносите име деблокираног корисника у оквир за претрагу који се налази на врху било које странице и одаберите његово име са листе која ће се појавити. Кликните на дугме „Додај као пријатеља“ које се појављује на резултујућој страници профила. Имајте на уму да ако се дугме „Додај као пријатеља“ не појави или ако не можете да пронађете профил корисника, корисник вас је блокирао и не можете да пошаљете захтев за пријатељство. Пронађите алтернативни начин комуникације и замолите корисника да уклони блок како бисте могли да пошаљете нови захтев за пријатељство.

Фацебоок поставке приватности

Као алтернативу блокирању Фацебоок пријатеља, можете да прилагодите поставке приватности како бисте им ограничили приступ профилу. Направите листу пријатеља с ограниченим профилом, која садржи све Фацебоок пријатеље које желите да ограничите. На почетној страници кликните везу „Пријатељи“ на левој бочној траци и кликните дугме „Управљање пријатељским листама“ у горњем десном углу резултујуће странице. Кликните на дугме „Направи листу“ и у насталом искачућем оквиру одаберите најмање једног корисника. Унесите „Ограничени профил“ у простор предвиђен за име листе и кликните на дугме „Направи листу“. Прилагодите поставке приватности путем везе „Подешавања приватности“ у падајућем менију „Налог“ на врху било које странице. Прилагодите своје поставке приватности на резултујућим страницама како бисте сакрили одређене врсте садржаја, према жељи, са листе пријатеља с ограниченим профилом.