Како направити Фацебоок временску линију приватном

Одржавање професионалне јавне слике често значи контролу приступа приватним информацијама на вашој Фацебоок временској траци. Подразумевано су ваша временска црта на Фацебооку и све ваше информације јавне. Али ако сте вољни да се крећете кроз Фацебоок-ов лавиринт поставки приватности, можете сакрити готово сву своју хронологију свима осим својим пријатељима. Једино што не можете да сакријете је ваше име на Фацебооку и слика на профилу.

1

Кликните икону у облику зупчаника на Фацебоок траци са алаткама, а затим одаберите „Подешавања приватности“ да бисте отворили страницу „Поставке приватности и алати“.

2

Промените ко може да види све будуће постове које направите кликом на везу „Уреди“ поред „Ко може да види ваше будуће постове?“ Активирајте падајући мени и изаберите „Пријатељи“, „Само ја“ или „Прилагођено“. Опција „Пријатељи“ омогућава да само људи са ваше листе пријатеља виде ваше постове на хронологији. Опција „Само ја“ скрива ваше постове од свих, чак и од ваших пријатеља, док опција „Прилагођено“ омогућава вам да одредите који пријатељи могу да виде ваше постове.

3

Промените поставку приватности старих постова на вашој хронологији кликом на везу „Ограничи прошле поруке“. Кликните на дугме „Ограничи старе поруке“ у искачућем прозору, а затим кликните на „Потврди“ да бисте поставили тако да само пријатељи могу да виде постове.

4

Кликните картицу „Временска линија и означавање“ на левој бочној траци да бисте променили ко може да види постове ваших пријатеља на вашој временској траци. Кликните на везе „Уреди“ поред „Ко може да види постове на којима сте означени на временској траци“ и „Ко може да види шта други објављују на вашој временској линији“ и промените обе поставке у „Пријатељи“, „Само ја“ или „Прилагођено“, у зависности од ваших жеља.

5

Пређите на страницу Временска црта да бисте почели да скривате друге информације од јавног погледа. Кликните на дугме „Ажурирај информације“ да бисте у одељку „Основни подаци“ приказали различите категорије личних података, као што су послодавац, образовање, односи и контакт подаци. Кликните на дугме „Уреди“ у свакој категорији, а затим промените поставке приватности за сваку ставку.

6

Померите се надоле кроз све остале одељке приказане на страници, као што су Фотографије, Пријатељи, Лајкови, Књиге и Филмови. У сваком одељку кликните икону у облику оловке и у падајућем менију изаберите „Уреди приватност“, а затим промените поставке приватности по свом укусу. У одељку Фотографије морате да изаберете везу „Албуми“, а затим прилагодите приватност сваког појединачног албума. Одељци Места и белешке немају „Измени опцију приватности“, али можете да изаберете „Сакриј одељак“ да бисте их уклонили са временске траке.