Како делити ИоуТубе везе са одређеним људима

ИоуТубе, веб локација за друштвене мреже, пружа сваком сурферу на мрежи могућност да подели своје видео записе са широком публиком. Ако водите мало предузеће, ИоуТубе можете да користите за дељење информација о производима, промотивним видео записима, па чак и видео записима о обуци са било ким у свету. У неким случајевима можда нећете желети да ваши видео снимци буду толико доступни и можете одлучити да одређене видео записе ограничите на неколико запослених или других корисника. ИоуТубе подразумевано чини сваки видео који отпремите јавним; међутим, видео можете учинити ненајављеним и делити га само са одређеним људима који имају везу до видеа. Можете да учините видео ненајављеним када га отпремите или можете да промените претходно отпремљени видео у ненаведени.

Приликом отпремања направите видео по позиву

1

Идите на веб локацију ИоуТубе и пријавите се на свој налог.

2

Кликните на „Отпреми“ у врху екрана.

3

Кликните на „Селецт Филес Фром Иоур Цомпутер“ (Изаберите датотеке са рачунара) и изаберите видео који желите да отпремите. Видео се аутоматски отпрема и појављује се екран Видео Оптионс.

4

Кликните на „Ненаведено“ и ваш избор ће се применити на видео док се отпрема. Повежите ИоуТубе везу за видео (на левој страни екрана) са људима који су овлашћени да гледају видео.

Направите видео по позиву након отпремања

1

Идите на ИоуТубе и пријавите се на свој налог.

2

Кликните своје име на екрану у горњем десном углу прозора прегледача. У падајућем менију кликните на „Видео Манагер“.

3

Кликните на „Уреди“ испод видео записа који желите да учините ненаведеним.

4

Кликните на „Ненаведено“, а затим на „Сачувај промене“. Повежите ИоуТубе видео везу која се налази директно испод дугмета „Ненаведено“ људима који су овлашћени да гледају видео.