Како сакрити своје године на Фејсбуку

Иако је пријатно чути пријатеље и рођаке на свој рођендан, можда нећете желети да делите годину рођења са целим светом. Фацебоок се позабавио проблемима приватности дајући вам могућност приказивања или скривања личних података као што су ваше године. Своје године сакривате уређивањем Фацебоок профила и променом подешавања приватности поред свог рођендана. Поред блокирања свог рођендана од других корисника Фацебоок-а, морате да промените и поставке у вези са употребом апликација, јер игре и друге апликације приступају вашим личним подацима.

1

Пријавите се на свој Фацебоок налог.

2

Кликните на име рачуна у горњој десној страни екрана. Ово приказује вашу Фацебоок страницу временске линије.

3

Кликните на дугме „Ажурирај информације“ у доњем десном углу насловне слике, која је велика, широка слика на врху временске линије.

4

Кликните на дугме „Уреди“ у средишњој колони у одељку Основне информације. Наћи ћете га отприлике на пола странице. Фацебоок приказује мали прозор опција.

5

Кликните на падајућу листу одмах испод података о вашем рођендану. Подразумевано подешавање је „Прикажи мој пуни рођендан на мојој временској траци“. Изаберите опцију „Не приказуј мој рођендан на мојој временској траци“. Померите се до дна основних информација и кликните на дугме „Сачувај“ да бисте сачували промену.

6

Кликните на троугао усмјерен надоле у ​​горњем десном углу Фацебоок прозора. Ово повлачи кратак мени. Кликните на „Подешавања приватности“. Фацебоок приказује вашу страницу са подешавањима приватности.

7

Померите се по страници док не видите „Апликације и веб локације“ близу средине екрана. Кликните на „Уреди поставке“.

8

Пронађите одељак „Како људи доносе ваше податке у апликације које користе“ близу средње леве стране странице „Уреди подешавања“. Кликните на дугме „Уреди поставке“. Ово отвара мали прозор који садржи неколико поља за потврду.

9

Означите поље за потврду поред „Рођендан“ да бисте опозвали избор. Ово спречава Фацебоок апликације да приступе вашем рођендану. Кликните на дугме „Сачувај промене“.