Зашто су неки Фацебоок зидови сакривени од мене?

Ваш Фацебоок зид садржи ваша ажурирања статуса и приче о вашим активностима на веб локацији, као и постове које су оставили пријатељи. Као што увек имате потпуну контролу над тим ко види ваш зид, тако имају и други корисници. Као резултат тога, можда нећете увек моћи да видите Зид некога чији профил посећујете.

Подешавања приватности

Сваки корисник има потпуну контролу над тим ко види његове постове помоћу менија „Подешавања приватности“ на веб локацији. Корисник може да примени иста подешавања приватности на цео свој профил или да сваком одељку додели различита подешавања. На пример, неко може учинити да његов цео профил буде видљив само пријатељима, док други корисник поставља постове приватним, али све остало оставља видљивим целој Фацебоок заједници. Ако не видите нечији зид, налазите се изван параметара приступачности постављених за профил тог корисника.

Пријатељи

Подразумевано, Фацебоок увек омогућава пријатељима корисника да виде његове објаве. Највише ограничено стандардно подешавање приватности је „Само пријатељи“, које само спречава не-пријатеље да виде зид. Ако сте с неким пријатељи и још увек не видите зид тог корисника, то значи да је ваш пријатељ прилагодио приватност свог зида. Можда сте посебно издвојени као особа од које зид треба сакрити, или је ваш пријатељ можда сакрио зид од свих на својој листи пријатеља, осим за одређену подлисту пријатеља.

Непријатељи

Многи корисници Фацебоока одлучују да сакрију свој профил Зидови од људи који нису на њиховим листама пријатеља као начин заштите осетљивих података. Фацебоок зид често садржи пријаве у ресторанима или на другим локацијама у реалном времену и друге личне податке који нису прикладни за непознате људе. Ако не можете да видите зид особе и та особа није ваш пријатељ, користите дугме „Додај пријатеља“ на врху профила да бисте затражили пријатељство - највероватније ћете добити приступ зиду те особе.

Блокирани корисници

Када некога ставите на листу блокираних, чак и ако је та особа била на вашој листи пријатеља, цео профил тог корисника постаје скривен од вас. Корисник такође није видљив у претрагама и нећете видети постове овог корисника на зиду заједничког пријатеља. Једном када некога уклоните са листе пријатеља, можете поново затражити пријатељство и повратити приступ зиду те особе, ако он то дозволи.