Шта се дешава када затворите Гмаил налог?

Ваше пријемно сандуче за Гмаил је центар за сву вашу комуникацију на мрежи, али ако из било ког разлога требате да затворите налог, лако је то учинити. Ово затварање је трајно. Једном када се затворите, нико вам више не може послати е-пошту на ту адресу е-поште, а даље не можете поново да се пријавите са истим корисничким именом. Ако се предомислите или желите да вратите хаковани налог, можете га вратити ако је у одређеном временском периоду.

Гмаил или Гоогле налог

Приликом затварања налога имате две могућности: да затворите само свој Гмаил налог или Гоогле налог у целини. Ваш Гоогле налог повезује све ваше остале услуге, укључујући Гмаил, па ако га затворите, затвориће се и све ваше друге услуге. Ако затворите само свој Гмаил налог, остале услуге ће и даље радити. Без обзира коју опцију одаберете, ефекти на ваш Гмаил биће исти.

Долазна адреса е-поште

Када се ваш налог затвори, више нећете имати приступ својим е-порукама и свима који покушају да вам пошаљу е-пошту на вашу затворену адресу вратиће се њена порука. У све сврхе и сврхе она ће слати пошту на адресу која не постоји; ово ће почети одмах по затварању вашег рачуна.

Твоје корисничко име

Након што затворите налог, ваше корисничко име - на пример, иоурнамехере@гмаил.цом - више није доступно за употребу, што значи да нико не може да се пријави за Гмаил користећи то име, чак и дуго након затварања налога. Ово је корисно у томе што се нико други не може пријавити са вашом адресом и претварати се да сте ви, али то такође значи да не можете да се пријавите за свој стари налог ако се предомислите.

Враћање рачуна

Ако случајно избришете налог, ако сте хаковани или се предомислите, можда ћете моћи да вратите налог у року од неколико недеља од његовог брисања помоћу Гоогле-ове странице за помоћ са лозинком. Ако се ваш налог обнови, имат ћете приступ свом налогу, али све е-адресе биће трајно избрисане без обзира на временски оквир. Гоогле наводи да резервне копије избрисаних налога чува око 60 дана, мада то време варира. Након што су резервне копије избрисане, немогуће је вратити ваш налог.