Како избрисати Фацебоок зидну поруку тако да је нико не може видети

Ако објавите нешто на својој Фацебоок страници профила због чега се касније кајете, можете избрисати Фацебоок објаву. Ако вас неко други означи у посту, можете да се одзначите - и поднесите жалбу Фацебоок-у ако је то злостављање или узнемиравање. Ако желите да објавите нешто што само ви можете видети или промените пост тако да то видите само ви, можете да користите и посебну поставку приватности која вам то омогућава.

Како избрисати Фацебоок објаву

Ако на вашој Фацебоок временској траци постоји објава коју желите да избришете, кликните на дугме „...“ поред поста. Ако затим кликнете на „Избриши“, пост ће бити уклоњен са Фацебоок-а и нико, укључујући вас, неће га моћи видети. Ако је објава била фотографија, поступак је сличан. Кликните на фотографију; кликните на дугме „Оптионс“ (Опције), а затим на „Делете Тхис Пхото“ (Избриши ову фотографију). То можете учинити са било којим материјалом објављеним на вашој временској линији, било да сте га поставили или неко други.

Означавање себе са постова

Ако неко други нешто објави и означи вас на њему, било да је то фотографија или текстуални пост, тај пост не можете избрисати јер нисте ви тај који га је креирао. Можете, међутим, да се одвојите од поста. Да бисте то урадили, кликните дугме са стрелицом надоле поред поста, а затим кликните на „Уклони ознаку“. Имајте на уму да ако вас пост помиње или фотографија укључује вашу слику, други људи ће је и даље моћи видети и препознати ваше име или слику, чак и ако на њој нисте означени. Ако желите да се објава у потпуности уклони, контактирајте особу која ју је објавила. Не можете избрисати Фацебоок објаву коју је неко други објавио.

Ако објава прети, узнемирава или на неки други начин крши Фацебоок политике, можете је пријавити Фацебоок-у. Да бисте то урадили, кликните на мени „...“, а затим на „Пошаљите повратне информације“. Моћи ћете да попуните кратак образац у коме се наводи шта није у реду са постом и зашто га треба уклонити.

Коришћење поставке приватности „Само ја“

На Фејсбуку можете објавити нешто што само ви можете видети. То бисте могли да урадите ако Фацебоок користите као начин да сачувате фотографије које не желите да објавите у јавности или белешке за себе или ако желите да видите како нешто изгледа на Фацебоок локацији и у апликацијама пре него што то учините јавним.

Без обзира на разлог, ово подешавање можете одабрати када правите нови пост или ажурирате поставке приватности на старом. Ако објављујете нешто ново, помоћу падајућег менија поред дугмета „Објави“ одаберите публику за свој пост. Мени ће подразумевано приказати последњу опцију приватности коју сте користили, а то је често „Пријатељи“ или „Јавно“.

Ако одаберете „Пријатељи“, само ваши Фацебоок пријатељи могу видети објаву. Ако одаберете „Јавно“, свако може да је види. Такође можете да направите прилагођену листу људи који могу да виде објаву или да изаберете „Само ја“, у ком случају је само ви можете да видите када сте пријављени на свој Фацебоок налог.

Ако сте већ креирали пост, и даље можете да промените његову публику. Поред ознаке времена на посту налази се бирач публике који можете користити на исти начин као онај који се користи приликом креирања поста. Имајте на уму да ако ограничите публику постојеће објаве или чак избришете Фацебоок објаву, могуће је да су је људи већ видели у време када је она имала допуштенију поставку.