Спајање Фацебоок група са новим налогом

Ако управљате вишеструким Фацебоок групама, можда ће доћи време када желите да административне дужности препустите колеги који је управо отворио Фацебоок налог или ћете можда одлучити да спојите групе у једну. На пример, ако сте користили Фацебоок групе за развој различитих производа који су комбиновани, можда ће бити потребно да сви заједно учествују у новој иницијативи, а менаџер производа је администратор. Иако не можете спојити постове, фотографије или догађаје из више група, чланове више група можете спојити у једну групу, све док је сваки члан на листи ваших пријатеља. Затим ћете морати ручно да спојите садржај из различитих група у једну.

1

Пријавите се на Фацебоок и дођите до групе у коју ће се спојити остале групе. Кликните десним тастером миша на име прве групе коју желите да обједините и у менију изаберите „Отвори на новој картици“. Кликните на картицу „Основни подаци“ групе да бисте отворили листу чланова групе.

2

Додајте чланове са листе у обједињену групу тако што ћете прећи на картицу прегледача за ту групу и унети њихова имена у оквир за текст „Додај пријатеље у групу“. Када почнете да куцате, Фацебоок ће приказати имена пријатеља које можете додати, а када видите име члана, одаберите га са листе. Ви (или други администратор групе) морате бити пријатељи са чланом да бисте тог корисника додали у обједињену групу.

3

Преместите документе, догађаје или фотографије у обједињену групу. Да бисте преместили документ, кликните картицу „Документи“, кликните „Уреди документ“ испод документа који желите да копирате, затим копирајте текст и налепите га у нови документ у вашој обједињеној групи. Да бисте преместили фотографију, кликните картицу „Фотографије“, кликните албум и фотографију коју желите да преместите, кликните „Опције“ испод фотографије и одаберите „Преузми“; затим пређите на спојену групу и отпремите фотографију. Било који догађај ћете морати ручно да унесете у обједињену групу.

4

Поновите поступак за све остале групе које желите да спојите. Да бисте избрисали старе групе када завршите, уклоните сваког члана, уклањајући се последњег. Фацебоок аутоматски брише групе без чланова.

5

Нека особа са новим Фацебоок налогом постане администратор за спојену групу тако што ћете пронаћи тог корисника на листи чланова и кликнути на „Направи администратора“ под његовим именом.