Како могу свој ИоуТубе канал учинити видљивим гледаоцима?

Када направите нови ИоуТубе канал, он је подразумевано јаван и свако може да види почетну страницу вашег канала. Видео записи могу бити сакривени, осим ако их не поставите за јавно гледање. Ако сте ИоуТубе налог креирали пре октобра 2012. године, можда је сав ваш канал скривен због Гоогле-ових старих правила о приватности. У овом случају можете га ручно претворити у јавни канал.

Контрола видео подешавања

Гоогле вам омогућава да подесите поставку приватности сваког појединачног видео записа током процеса отпремања. Можете да подесите сваки видео на јавни, приватни или ненаведени. Последње две опције спречавају приказивање видео записа на вашем каналу и чине га доступним само вама и другима које сте изабрали. Након што отпремите видео запис, увек можете да промените његову поставку приватности на страници Видео менаџера свог канала.

Претвори старији канал у јавни

Ако је ваш канал био на листи пре него што је Гоогле променио политику приватности, у подешавањима налога морате да га промените у Јавни. Кликните на слику Гоогле профила на врху странице и изаберите „ИоуТубе подешавања“. Кликните везу „Напредно“ на екрану Преглед, а затим кликните „Учини овај канал јавним“.